De kopplar ihop boende och värdar i en app – expanderar utomlands

Avy, som digitaliserar kopplingen mellan hyresgäster och fastighetsägare, tar in 15 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda ledd av fastighetsjätten Stronghold Invest. ”Vår expansionstakt har verkligen tagit fart nu och då krävs det mer resurser”, säger Mikaela Svefors, medgrundare till Avy.

Bolaget, som startades 2018, har en boendeapp där fastighetsägare och hyresgäster kan kommunicera med varandra. Till exempel kan fastighetsägarna skicka ut fakturor och information, och hyresgästerna kan komma med önskemål på vad de vill förbättra i sin lägenhet.Det nya kapitalet ska gå till att rekrytera fler medarbetare, förbättring och utveckling av appen och till fortsatt expansion i Sverige och senare även Europa. 

”Vi tittar på länder som har liknande marknader och legala strukturer, för att enkelt kunna skala upp produkten där”, säger Mikaela Svefors, som tillägger att de ännu inte bestämt när eller i vilket land expansionen kommer att börja. 

Hon säger att Avy i dag är utrullat till mellan 50.000 och 60.000 lägenheter, och har som mål att ha nära 200.000 kontrakterade hushåll innan slutet av 2021. 

”Vi har skalat upp snabbt och rullar ut i väldigt mycket snabbare takt än för ett år sedan. Vi jobbar mycket med användardata, vilket gör att vi konstant kan uppgradera produkten och släppa nya tjänster baserat på vad användarna vill ha”, säger hon. 

Senast i februari förra året tog bolaget in drygt 20 miljoner kronor i en investeringsrunda, men ville inte uppge vilka investerarna var. Stronghold Invest går in som ny investerare och blir den tredje största ägaren i bolaget. 

”Det är väldigt smart kapital för oss. Det blir både kapital för expansion, men också mycket kunskap och potentiella samarbeten med Strongholds portföljbolag”, säger Mikaela Svefors.

Stronghold har tidigare investerat i digitala tjänster till fastighetsägare och boende. Det handlar bland annat om Allabrf, en plattform för bostadsrättsföreningar, den mobila låstjänsten Acccessy och Nordkap, en webbaserad plattform för fastighetsbolag. 

Stonghold och Avy planerar att kunna erbjuda Avys app till Newsecs, som också ingår i fasighetsjättens bolagsportfölj, befintliga förvaltningskunder om cirka 25.000 lägenheter i Sverige.

”Vi ser ett ökat behov och efterfrågan av digitala lösningar för de boende och fastighetsägaren. Tillsammans med Avy kan vi vidareutveckla förvaltningslösningar, nya tjänster, pappersfri avisering, kommunikation och digital ärendehantering till de boende”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest, i ett pressmeddelande.

Previous
Previous

Credo Capital Partners secures milestone investment from US based FinRebel

Next
Next

Stronghold ny delägare i Avy