Nu finns hyrköp för villor – om kontantinsatsen svider

Tillsammans med fastighetskoncernen Einar Mattsson lanserar bolaget Bodil hyrköp för villor.

Modellen passar den som vill ta klivet in på småhusmarknaden även om kontantinsatsen är för hög. Finansiering är den tuffaste tröskeln att ta sig över för många hushåll som vill köpa sitt boende. Vissa aktörer på bostadsrättsmarknaden, som bostadsutvecklarna HSB och Obos, erbjuder olika typer av hyrköp.

Nu startar entreprenörerna Jesper Eliason och Johan Lanner bolaget Bodil som med en hyrköpmodell ska ge fler möjlighet att köpa småhus. Bodil har inför lanseringen tagit in 110 Mkr från privata investerare.

På ägarlistan finns, förutom grundarna, fastighetskoncernen Einar Mattsson och fastighetsinvesteraren YLD.

”Vi bidrar med kompetens och erfarenhet från bostadsmarknaden. Den här produkten möter ett behov som finns och underlättar för unga familjer på bostadsmarknaden”, säger Stefan Ränk, vd för familjeägda Einar Mattsson.

Bodil startar verksamheten i Stockholmsregionen men ska efterhand utöka till fler områden i landet. Bostadssugna som behöver hjälp med kontantinsatsen kan vända sig till bolaget som köper villan efter besiktning, värdering och finansieringsdiskussioner med kunden.


Previous
Previous

Europi Property Group and Bedrock Capital Partners launch Ecologis, a sustainability-driven logistics platform in Portugal

Next
Next

Lundbergs Fastigheter inleder samarbete med Avy-Tmpl om hyresgästapp för en förbättrad kundupplevelse